Papírové (o)kouzlení

 

Potkala jsem se s příjemnou mladou paní, která mne nadchla svými výrobky. Slovo dalo slovo a já doufám, že kromě toho, že vám můžu ukázat krásu vyrobenou jejíma rukama, stane se z ní snad brzy i moje lektorská kolegyně a společně uspořádáme nějaký krásný kurz. 

 

A tady se vám Ilona představí už sama :

 

Jmenuji se Ilona Červinková a jsem z České Lípy. Již čtyři roky se věnuji Cardmakingu a dalšímu papírovému tvoření. Cardmaking, je ruční výroba přáníček k nejrůznějším slavnostním i obyčejným příležitostem. Pod tento název lze také zahrnout výrobu nejrůznějších visaček, záložek, krabiček a dalších papírových výrobků.

Ilona1

K jejich výrobě se používají papíry, které jsou vyrobené bez kyseliny a ligninu a speciálním postupem výroby získávají archivální kvalitu. Takové přání si obdarovaný může schovat a těšit se z něj mnoho let. Papíry se vyrábějí v mnoha barvách a vzorech a společně s nimi existuje i nepřeberné množství nejrůznějších přízdob jako jsou kytičky, kamínky, kartonové ozdoby, stužky, provázky a mnohé další.

Ilona2

Výroba přání se nerozlučně pojí se Scrapbookingem, což je ruční výroba netradičních fotoalb. Kde se propojuje použití krásných papírů a přízdob s fotografiemi. Album z fotografií, které sami o sobě mají pro vás velkou emocionální hodnotu, navíc dotvořené vlastní rukou a propojené s krásnými papíry, se stane rodinným pokladem.

Ilona3

Tak tomu všemu jsem propadla :-)  Začalo to úplně nenápadně. Mnoho let jsem na Vánoce a Velikonoce posílala svým přátelům ručně dělaná přání. Jeden rok jsem v obchodě s výtvarnými potřebami našla nádherné razítko s vánočním stromem. A přesně tam začala moje vášeň pro Cardmaking.

Ilona4

Mou druhou vášní je hmota Claycraft by Deco. Tu jsem objevila na jedné výstavě před dvěma lety. Je to japonská samotvrdnoucí polymerová hmota, která je velmi jemná, měkká a vláčná. Dají se z ní vytvarovat nesmírně jemné plátky, které se potom skládají do tvarů květin. Ve finále pak květy vypadají jako živé. Květiny z této hmoty se dají využít do květinová aranžmá, nebo jako ozdoba na papírové projekty, či jako bižuterie.

Ilona5

Dnes se modelování z této hmoty věnuji jako svému koníčku.

Cardmakingu se věnuji nejen jako svému obrovskému koníčku, ale přibližuji tuto činnost i klientům z řad dětí i dospělých na kurzech při domě dětí a mládeže. Přáníčka (a nejen ta) prodávám i na nejrůznějších akcích – tradičně na Vánočních a Velikonočních jarmarcích.

Pokud budete mít zájem, mohu jakékoli blahopřání vyrobit na zakázku. Neváhejte mě kontaktovat, určitě se domluvíme.

 

 

Kontakt na mě je:

Tvorba pro radost

Ilona Červinková

tel.: 732 26 26 89

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.tvorbaproradost.blogspot.cz

Fotogalerie: www.flickr.com/photos/107041571@N02/>

 

 

Katalog odkazů aaa-katalog.cz Alfa Elchron Slovenský vyhľadávač BEST.SK Citysearch.cz Catalog Clonet - evropský katalog  Najdu vše na jednom místě - Najduvse.cz ONCZ.NET Qkatalog, katalog, katalog stránek, katalog firem, obchodů, qkatalog.cz Topweby.net ZDROJ.cz - katalog odkazů Zeewa.cz - váš internetový katalog stránek a vyhledávač

© 2014 Dílna Kajjka, template & programming by ALPOD.net, powered by Joomla! & Afterburner, GDPR